Stiati ca ..

…izolarea optima a geamului termopan este data de bagheta de aluminiu de 16 mm grosime ?

…o bagheta mai lata sau mai ingusta decat cea de 16 mm face ca pierderile prin camera termopanului sa creasca exponential ?

…in interiorul geamului termopan este aer sau un gaz rar ?

…aerul dintre foile de sticla este un bun izolator termic ?

…geamul termopan cu foile de sticla de grosimi diferite (4mm cu 5mm sau 6mm cu 4mm ) asigura o izolare fonica mai buna cu 32 % decat termopanul cu foile de sticla 4mm cu 4mm ?

…geamul termopan cu foile de sticla de 6mm cu 6mm izoleaza termic cu numai 3 % mai mult fata de geamul termopan cu foile de sticla de 4mm cu 4mm ?

…geamul termopan cu foile de sticla de 6mm cu 6mm izoleaza fonic cu numai 2 % mai bine fata de geamul termopan cu foile de sticla de 4mm cu 4mm ?

…geamul termopan cu foile de sticla de 4mm cu 4mm si bagheta de 16 mm, care contine o foaie LOW-E (hard) ofera o izolare termica cu 78 % mai buna decat geamul termopan float clar (ambele foi) ?

…geamul termopan cu foile de sticla de 4mm cu 4mm si bagheta de 16 mm, care contine o foaie LOW-E (soft) ofera o izolare termica 123 % mai buna decat geamul termopan float clar (ambele foi) ?

…in bagheta de geam se introduce o sare numita “silicagel” care are proprietatea de a absorbi umiditatea din interiorul geamului termopan ?

…prin securizare se intelege “calirea” sticlei in cuptoare speciale ?

…ferestrele cu doua canate au cele mai mari pierderi de caldura ?

…un pervaz montat incorect (care iese in camera mai mult de 20~30 mm) faciliteaza aparitia condensului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *